tisdag 11 augusti 2009

Olagligt placerade BIG BAGS

Om du som läser detta vet vem som är ansvarig för BIG BAG säckarna som stått placerade på trottoaren Torsgatan 42 alldeles utanför vår entré tom den 17/7-2009, kanske är det din granne, ber vi dig uppmana denna att träda fram och ta sitt ansvar genom att ersätta föreningen för bortforslandet.

Det är i lokala ordningsstadgan för Stockholm Stad förbjudet att på allmän mark lagra byggavfall mer än nödvändig tid och maximalt ett dygn. Detta är alla skyldiga att känna till. Dessutom står detta nämnt i HSB:s brf Liljan i Stockholm (=vår brf) egna ordningsregler som är beskrivna i Liljanbladet.

Nämnda BIG BAGS har stått utanför vår fastighet i flera veckor. Fastighetsägaren (dvs i detta fall brf Liljan) är dessutom ytterst ansvarig för att så inte sker. Vi har nu av den anledningen tvingats bortforsla nämnda byggavfall på bostadsrättsföreningens bekostnad.

Detta har förutom den etiska olägenheten orsakat brf Liljan kostnader som indirekt drabbar alla medlemmar. Rent juridiskt kan även detta polisanmälas som brott mot lokala ordningsstadgan, miljöbrott , egenmäktigt förfarande etc.

Tips kan även lämnas till styrelsens medlemmar.