tisdag 11 augusti 2009

Vindsförråden försvinner

I enlighet med tidigare stämmobeslut och efter hyresnämndens godkännande så startar måndagen den 14/9-2009 projektet med att bebygga vindarna. Det får till följd att samtliga medlemmar förlorar sina vindsförråd från samma datum. Källarförråden i gårdshuset berörs inte av detta.

Styrelsen har dock konstaterat att ett behov föreligger för vissa medlemmar att kunna ha tillgång till mer förrådsutrymme än vad källarförrådet betingar. I samband med förhandlingarna i hyresnämnden avkrävdes också brf Liljan ett underlag för att konstatera just detta behov. Därför har ett antal förråd, som motsvarar det då konstaterade behovet (jan 2008) byggts i garageplanet. Styrelsen har också beslutat att de som då anmälde intresse för förråd, som bor kvar i föreningen och är fortsatt intresserade skall ha förtur vid fördelning av de nya förråden. I andra hand skall förråden fördelas bland de som bor i lägenheter där intresse anmäldes men är ny medlem och intresserad av förrådsutrymme utöver källarförrådet. I övrigt sker lottning vid överteckning.

Alla medlemmar får en avgiftssänkning som kompensation för förlusten av vindsförrådet. Hyran för de nya förråden blir SEK 135/månad. Dock tecknas särskilt kontrakt för förrådet.

Du som är intresserad av förråd enligt ovan måste anmäla detta senast 26/8-2009 till Gabriella Högberg, uppg 3. Hyreskontrakten avseende de nya förråden distribueras senast 31/8-2009. Det av medlemmen undertecknade hyreskontraktet skall vara Gabriella Högberg, uppg 3, tillhanda senast fredagen 4/9-2009. Den som lördagen den 5/9-2009 kan konstateras ej ha lämnat sitt undertecknade hyreskontraktsförslag till Gabriella Högberg, uppg 3 riskerar att omedelbart mista rätten till hyreserbjudandet. Förrådet kommer i så fall att erbjudas annan medlem.

Vindsförråden skall vara tömda på de saker du vill behålla senast fredagen 11/9-2009. Du kan och fårlämna kvar det du inte vill ta reda på. Förrådet skall sedan lämnas olåst. Eventuellt kvarvarande material bortforslas av byggföretaget. Detta gäller även de eventuellt låsta förråden. När det gäller förråd som är låsta den 12/9-2009 kan medlemmen i vissa fall bli ansvarig för sådana extra kostnader såsom uppklippning av lås, eventuell förvaringskostnad samt för skada som eventuellt åsamkas människa eller hus när förrådet töms.

Eventuella frågor besvaras av styrelsen.